Arama
Arama Sonuçları
Fatih Portakal’dan ‘asgari ücret’ iddiası
Gazeteci Fatih Portakal, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili bir sürpriz yaşanabileceğini ifade ederken, asgari ücretle ilgili gündem olan iddiayı paylaştı.
Memleket Partisi İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama!
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama geldi!
Pastırmaya okkalı zam geliyor
Yeni yılın ilk saatlerinden bu yana birçok ürün için zam haberleri geldi ve gelmeye devam ediyor. Fiyatı 1000 TL olan ve vatandaşın cebini yakan pastırma da zamlardan nasibini alacak
Kastamonu'da yeni yılın buluşma noktası dikkat çekti
Kastamonu'da 2024 yılının ilk sabahında anlamlı bir buluşma yaşandı
2024, zam yağmuruyla başlıyor
Araç sahipleri yeni yıla zamlı benzin ve motorin fiyatlarıyla girecek. Öte yandan yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından 2024'te sigara ve alkole de zam geleceği belirtilmişti. İşte ayrıntılar...
Cengiz Aygün: ‘Yangından kaçırılacak malımız yok’
GMG Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün; transfer çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Kastamonu; ‘başka bir Aralık’ yaşadı!
Kastamonu’da hava sıcaklıkları; Aralık ayında mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkarken; Ocak ayı itibariyle de dikkat çeken bir kış mevsiminin başlangıcını yapacağız… Zonguldak, Bolu, Sinop, Çankırı, Karabük ve Bartın'ın da içinde bulunduğu Batı Karadeniz bölgesinde; alışık olmadığımız bir Aralık ayını geride bıraktık...
İŞTE YENİ ASGARİ ÜCRET
Milyonlarca çalışanın maaşına yansıyacak 2024 asgari ücret zam oranı belli oldu. 'Asgari ücret zam oranı ne kadar oldu? Kaç TL zam geldi?' soruları Ankara'daki kritik toplantı sonrası yanıt buldu.
İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakam…
Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 34 zamdan sonra bütün gözler 2024'te asgari ücrete yapılacak zam oranına kilitlendi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücrette rakamlar belli olmaya başladı.
O ülke dünyanın 7 yıl gerisinden geliyor! yarın 2016’ya girecek
Miladı takvime göre 7 yıl 8 ay geriden gelen Etiyopya, yarın 2016 yılına girecek... Tüm resmi işlerde de esas alınan Güneş esaslı Etiyopya takvimine göre yarın 2016 yılına girilecek.
Okullarda yeni eğitim yılı başlıyor
Öğrenciler için yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. 20 milyon öğrenci için ilk ders zili 11 Eylül Pazartesi’den itibaren çalıyor.
Emekliler enflasyon üzerinde zam alacak
Çalışmaya göre emekliler enflasyonun üstünde zam alacak. Prim-aylık dengesizliği giderilecek, ikramiye artacak.
El Nino kışı nedir? El Nino kışı ne zaman başlayacak?
Bu yaz yaşanan kavurucu sıcakların ardından şimdi de dondurucu soğuklar geliyor. Çok sayıda sıcak hava dalgası ile karşılaştığımız yaz mevsiminin ardından uzmanlar şimdi de El Nino uyarısında bulundu. Peki El Nino kışı nedir? El Nino kışı ne zaman gelecek? 1987 kışı geri mi geliyor? Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sert geçecek 2024 kışı için önemli uyarılar yaptı.
61/1-E trafik cezası kodu nedir? cezası ne kadar?
Kamu hizmetini gerçekleştiren yolcu taşıtlarının, duraklarına her iki yönden levhalar dahilinde 15 metre içerisinde park etmek yasaktır. Bu tür park durumunu gerçekleştiren tüm araçlar için ortak biçimde idari yaptırım cezası uygulanır. Özellikle bu cezanın kodu 61/1 e trafik cezası olarak ön plana çıkar. Hangi bölge olursa olsun kamu hizmeti sağlayan tüm yolcu taşıtları için bu durum geçerlidir. Şehir içi veya şehirlerarası tüm araçlar için bu konuda belirli bir bölge belirlenmiştir. Her iki taraf bünyesinde 15 metre içerisinde yolcu taşıtlarının bölgesine park etmek, idari yaptırım üzerinden para cezası ile cezalandırılır.
TMO, bu yılki fındık alımlarına başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu fındık alımları bugün itibari ile başladı.
Özel sektörde maaşlar ne kadar artacak?
Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından gözler şimdi de özel sektör maaşlarına yapılacak zamlara çevrildi.
2024 Ramazan Bayramı ne zaman? İşte 2024 Ramazan ayı başlangıç tarihi
Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte 2024 Ramazan ayının başlangıç tarihine yönelik araştırmalar da hız kazandı. Regaip Kandili ile karşılanan üç aylar, oruç ayı da olarak bilinen 11 ayın sultanı ramazan ile uğurlanacak. Peki, 2024 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlar?
Asgari ücret artınca hepsi zamlanacak!
Asgari ücretteki ara zam sonrasında birçok ödeme ve maaşta da artış yaşanacak.
Huzurevi sakinlerine diz battaniyeleri dağıtıldı
Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan “Gönülden Gönüle El Emeği” Proje etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve gönüllü kadınların toplanıp ördükleri diz battaniyeleri, 16-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Huzurevinde kalan yaşlılara hediye edildi.
Gönüllü kadınlar yaşlılar için battaniye ördü
Kastamonu'da gönüllü kadınlar, depremlerin ardından Kastamonu’ya gelen depremzede yaşlılar ile huzurevinde kalan yaşlılar için diz battaniyesi örüyor.
‘Maaşlardaki artış, zamlarla eridi’
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), yeni yılın açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Türk-İş tarafından yapılan açıklamada, "Asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılan artışların, mal ve hizmetlere ardı ardından gelen zamlarla eridi" açıklaması yapıldı.
Bedelli askerlik yerleri açıklandı
Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik hizmeti çerçevesinde 2023 yılında silah altına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerlerinin belirlendiğini açıkladı.
Netflix Türkiye'den yeni yılda okkalı zam
Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, 2023 yılına hızlı başladı. Abonelik ücretlerine okkalı bir zam yapan Netflix Türkiye, paket fiyatlarını yüzde 40 civarında artırdı. Zamla birlikte platformun en düşük paketinin fiyatı 44 lira 99 kuruştan 63 lira 99 kuruşa çıkarken, en üst paketin fiyatı 130 lira 99 kuruş oldu.
Maaşları, sosyal medyanın diline düştü
2023 yılı itibariyle milletvekili maaşları 73 bin 379 liraya, emekli vekillerin maaşları ise 51 bin 970 liraya yükseldi. Milletvekili maaşı ile asgari ücret ve emekli maaşlarının arasındaki uçurum sosyal medyada tepki çekti. Birçok kullanıcı paylaşımlarıyla duruma isyan etti.
2023'te otobüs fiyatlarına zam var mı?
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, 2023 yılındaki şehirler arası bilet fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaz aylarından bu yana otobüs bileti fiyatlarında bir artış yapmadıklarını belirten Özcan, "2023 yılı için yeni bir tarife beklentimiz yok, bilet fiyatları aynı kalacak" dedi. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında yüzde 50 kapasiteyle hizmet verdiklerini, vakaların azalmasıyla yüzde 100 kapasiteyle hizmete döndüklerini söyledi.
Protokol ve gazeteciler kahvaltıda bir araya geldi
Kastamonu il protokolü, Vali Avni Çakırın ev sahipliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.
Yılın ilk kabinesi yarın toplanacak
2023'ün ilk Kabine toplantısı yarın Beştepe'de yapılacak.
İndirim ve fiyat sabitleme furyası
Perakende sektörü, kabine üyelerinden gelen çağrılara yanıt verdi. Bakan Nebati, katıldığı bir televizyon programında, gıda perakendecileriyle görüştüğünü ifade ederek, fiyat artışlarının artık makul kabul edilemeyeceğini belirtti. Nebati, açıklamasında; "Buradan da gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması veya sabitlenmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu" ifadelerini kullanmıştı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş da en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelirken marketlere, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Muş; "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" mesajını vermişti.